Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea pentru vineri, 11 septembrie, se anunță călduroasă și chiar caniculară pe alocuri, cu maxime de până la 33 de grade în sudul țării. În nord, maximele vor fi de „numai” 28 de grade. Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii prevede tot temperaturi ridicate și secetă. Din această cauză, se menține în continuare și pericolul sporit de incendiu!

Să răsfoim acum agenda evenimentelor. Mai întâi, cele interne:

La Chișinău are loc ședința Comisiei Electorale Centrale, pe fondul înscrierilor noi în cursa pentru prezidențiale; se vor lansa datele pentru luna august ale unui Barometru Electoral – la sediul agenției INFOTAG; este programată de asemenea ședința ANRE; va avea loc de asemenea o ședință a Consiliului Audiovizualului; Igor Dodon își publica, așa cum face în fiecare vineri, emisiunea săptămânală video „Președintele răspunde”.

Din agenda externă, prezentată de Reuters: la Lublin, în Polonia, premierul polonez Mateusz Morawiecki se întâlnește cu omologii din Grupul Vișegrad, care mai cuprinde Cehia, Slovacia și Ungaria; la Berlin, președintele german Frank-Walter Steinmeier îl primește cu onoruri militare pe omologul său croat, Zoran Milanovic; în Iran au loc alegeri pentru Adunarea Consultativă Islamică – organul legislativ al Iranului; în Statele Unite se marchează a 19-a aniversare a atacurilor teroriste de la 11 septembrie, de la New York și Washington; la Berlin are loc întrunirea informală a miniștrilor economiei și finanțelor din țările UE.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG