Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță în general frumoasă în toată țara, cu maxime cuprinse între 23 de grade în nordul țării și 28 de grade în sud. Întreaga săptămâna, vremea ar urma să continue cam în aceeași notă, încălzindu-se chiar, ușor, până joi-vineri, după care va urma o ușoară răcire.

Să răsfoim agenda internă prezentată de IPN:

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, depune flori la bustul poetului Alexandr Pușkin, în capitală, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la începutul exilului clasicului rus în Basarabia.

Are loc, în regim online, ședința operativă de la Primăria capitalei; la Curtea de Apel Cahul este programată o nouă ședință de judecată în dosarul Șor.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează o conferință de presă, în cadrul căreia este prezentat conceptul Zilelor Europene ale Patrimoniului 2020, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Comisia juridică, pentru ordine publică și activitatea administrației publice locale a Consiliului municipal Chișinău se întrunește în ședință.

Din agenda internațională:

Mai multe țări europene reintroduc restricții dure pe fondul prelungirii pandemiei de COVID-19 – un singur exemplu – Austria, unde nu vor mai fi permise adunările publice cu participarea unui număr mai mare de 10 persoane.

La Sofia se așteaptă verdictul în procesul atentatului din 2012 asupra unui autobuz cu turiști israelieni, la Burgas.

La Bruxelles, miniștrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc prin video cu lidera opoziției din Belarus, Svetlana Țihanovskaia.

În Statele Unite începe a 75-a Adunare Generală ONU.

La Budapesta profesorii de la Academia de Artă intră în grevă ca să protesteze împotriva amestecului guvernării în procesul educațional.

Rusia începe manevre militare în regiunea Caucazului.

În India se redeschide pentru turiști palatul Taj Mahal.

Pe plan mondial se marchează Ziua Internațională a Păcii.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG