Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi cer însorit, fără precipitații. Valorile termice ating, în nord, 23 de grade, în centru și la Chișinău vor fi 25, iar în sud 28.

Câteva repere din agenda internă a zilei prezentată de agenția IPN:

Ministerul sănătății actualizează bilanțul pandemiei de coronavirus.

Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință în pregătirile de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Are loc ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

La Curtea de Apel Cahul urmează să aibă loc o nouă ședință de judecată în procesul lui Ilan Șor, principalul inculpat în dosarele furtului miliardului.

Președintele Igor Dodon care vrea să obțină la alegerile din noiembrie un al doilea mandat vorbește într-o nouă ediție a vlogului său, Președintele Răspunde.

Iată acum și câteva repere din agenda internațională:

La Adunarea Generală a Națiunilor Unite, continuă dezbaterea virtuală a liderilor lumii care, pentru prima data anul acesta, și-au trimis discursuri video, din cauza pandemiei de coronavirus.

La Geneva, are loc o conferință de presă a Organizației Mondiale a Sănătății pe marginea pandemiei de COVID-19.

Are loc o videoconferință a miniștrilor de finanțe din G7 organizată de Statele Unite.

Activiștii de mediu ai mișcării globale Fridays for Future organizează o nouă grevă școlară.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG