Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Începe o zi cu cer variabil, mai mult noros, și maxime între 0 și 5 grade; la Chișinău se prevede o maximă de 2 grade; nu sunt prevăzute nicăieri precipitații semnificative.

Să răsfoim acum agenda evenimentelor interne:

La Chișinău are loc Ședința Curții de Conturi de examinare a raportului auditului privind conformitatea gestionării patrimoniului public și a resurselor financiare publice de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în perioada 2017-2019;

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii ;

Eveniment de lansare a serviciilor „Locuință protejată” la Rîșcani și Bălți;

Conferința de presă organizată de Avocatul Poporului pentru drepturile copilului cu tema „Prezentarea Raportului tematic privind monitorizarea respectării drepturilor copiilor rămași fără ocrotire părintească”

Și, în fine, ședința Comisiei Electorale Centrale.

Din agenda internațională (AFP):

Opoziția din Armenia organizează o grevă pe termen nelimitat;

Kazahstanul începe să producă vaccinul rusesc Sputnik V;

Intră în vigoare noi restricții anti-COVID în Elveția;

În Israel expiră termenul aprobării în parlament a bugetului – în caz de eșec, se vor ține noi alegeri;

În Hong Kong începe procesul unui protestatar adolescent împușcat într-o confruntare cu poliția.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG