Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

Meteorologii spun că astăzi va fi soare Chișinău, dar un soare cu dinți – temperaturile sunt toată ziua între minus 12 și minus 6 grade. La Kiev - mai frig – minima ajunge la minus 18 grade. La Moscova ziua minus 18, noaptea minus 22. La Bucuresti ceva soare si minima va fi la minus 12

Să răsfoim agenda internă a zilei:

Președinta Moldovei Maia Sandu va face o vizită astăzi și mâine la Bruxelles. Interlocutorii doamnei Sandu vor fi: Charles Michel, președinte al Consiliului European, Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate. Va avea, de asemenea întâlniri și cu trei comisari ai UE: Johannes Hahn (Budget și administrație); Didier Reynders, (Justiție); Olivér Várhelyi (Vecinătate și politici de extindere). Maia Sandu se va întâlni și cu premierul belgian Alexander De Croo, cu regele Phillippe al Belgiei și cu David Maria Sassoli, președintele Parlamentului European. Prima vizită oficială în străinătate ca președintă Maia Sandu a făcut-o la 12 ianuarie, la Kiev, aceasta fiind așadar a doua.

La Chișinău avocatul Iosip Andrei invită reprezentanții mass-media și publicul larg să urmărească online conferința de presă cu tema: „Scandalul cu privire la imobilele din jurul Autogării Centrale”.

Agenția de presă IPN invită reprezentanții mass-media și publicul larg să urmărească online dezbaterile publice cu tema: „Cum văd partidele parlamentare alegerile anticipate, dacă le văd?”, ediția a 167-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Participanți: Nicolae Pascaru, deputat din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova; Doina Gherman, deputat din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate; Dinu Plângău, deputat din fracțiunea Platformei DA; Ludmila Guzun, deputat din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova; Igor Boțan, expertul permanent al proiectului. Dezbaterea poate fi urmărită pe site-ul agenției și pe pagina de Youtube a agentiei.

Compania „Central Group” anunță o conferinţă de presă cu tema: „Litigiul referitor la spațiile comerciale din jurul gării auto-centru și acțiunile neligitime ale administratorului de insolvabilitate”

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului organizează ateliere regionale de informare online pentru a prezenta noul sistem semi automatizat de calculare a plăților pentru emisiile și deversările de poluanți.

Radu Rebeja invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Alegerile la Federația Moldovenească de Fotbal”

Are loc ședința Executivului Politic al PSRM în cadrul căreia va fi examinată situația din țară, legată de criza constituțională și de guvernare. După ședință, președintele Partidului, Igor Dodon, a anunțat declarații de presă.

Consiliul Național de Integritate se întrunește în ședință online după prânz.

La Curtea de Apel Cahul va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul Șor

Ce se află pe agenda evenimentelor internaționale?

La Bruxelles este anunțată o ședință a ministrilor de finanțe din zona euro.

La Strasbourg începe o nouă sesiune în plen a parlamentului European – sesiune care va avea loc pâna joi, 21 ianuarie.

La Moscova se așteaptă verdictul în cazul lui Azat Miftahov, acuzat de anarhism.

Iar in Statele Unite continua pregătirile pentru ceremonia de inaugurare a președintelui ales, democratul Joe Biden, ceremonie anunțată pentru miercuri 20 ianuarie, pe fundalul unor întărite măsuri de securitate după atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie al unor susținători ai președintelui in exercițiu Donald Trump. La Washington continuă și investigațiile în legatură cu acest atac, ca și pregătirea documentelor de impeachment împotriva lui Donald Trump care urmează să ajunge în Senatul american, după ce Camera reprezentanților a decis declanșarea procedurilor.

XS
SM
MD
LG