Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Soare, 17 grade astăzi la Chișinău – o vreme aproape de vară, chiar dacă suntem abia la sfârșitul lunii februarie. Și la Kiev e cer senin, dat temperatura maximă nu sare de 8 grade. La Moscova plouă și sunt 4 grade. Ca la Chișinău și la București este aproape vară. Termometrul va arată astăzi 18 grade cu plus.

Din agenda zilei din Moldova, să începem cu ședința convocată de președinta Maia Sandu a Consiliului Național de Securitate. Este a doua ședință de la preluarea funcției supreme în Moldova de către Maia Sandu.

Potrivit site-ului președinției pe agenda Consiliului, pe lângă alte subiecte, se află și cel al concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. După ședință, va avea loc un briefing de presă.

Curtea de Conturi examinează raportul de audit despre parteneriatele public-privat încheiate de ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Științe din Moldova , UAT și entitățile din subordine.

Dimineață, liderul socialiștilor Igor Dodon continuă să răspundă on line celor care îi adresează întrebări.

La agenția de presă IPN continuă dezbaterile publice. Astăzi se va discuta despre „Guvern de tranziție, anticipante sau impeachment – pro și contra, beneficii și riscuri”.

Asociația Promo-LEX va discuta cu presă despre accesul jurnaliștilor în zona de securitate.

Seară – președinta Maia Sandu va discuta on line cu diaspora din Italia.

Pe plan internațional:

Liderii Uniunii Europene vor continua și astăzi să discute despre probleme de securitate și despre evoluțiile COVID 19, vaccinuri și distribuirea lor.

În Ucraina se aniversează astăzi Ziua rezistenței față de ocuparea Crimeii și a Sevastopolului. Cu această ocazie, va recomand să citiți blogul semnat de Dan Alexe pe pagină noastră în internet, moldova.europalibera.org, și care a început acum 7 ani, odată cu protestele de pe Maidan, anexarea Crimeii și războiul din estul Ucrainei și care este ținut...„la zi”...

Se așteaptă astăzi ca Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite să își dea aprobarea pentru folosirea vaccinului realizat de compania Johnson & Johnson în Statele Unite. Reamintim că numărul celor decedați în Statele Unite de CIVID 19 a depășit jumătate de milion, numărul fiind mai mare cât cel al victimelor americane din ambele războaie mondiale și din războiul din Vietnam, luate împreună...

XS
SM
MD
LG