Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță instabilă în treimea de nord a țării, cam de la Briceni până la Bălți – regiune în care sunt posibile averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Maximele vor oscila între 23 de grade în nord, 25 la Chișinău și 28 în sudul țării.

Iată câteva evenimente din agenda internă de azi:

La Chișinău sunt programate: ședința CSM; ședința CC, urmată de un briefing al președintei ei, Domnica Manole; ședința CEC; Clubul de Presă pentru Transformare Digitală; conferința de presă privind reuniunea teatrelor naționale românești la Chișinău, ediția a VI-a.

Din agenda externă (AFP):

La New York urmează să se redeschidă teatrele de pe Broadway;

Se împlinesc 110 ani de la asasinarea la Kiev a premierului rus Piotr Stolîpin;

La Roma se aniversează 700 de ani de la moartea poetului italian Dante Alighieri;

Cancelarul german la capăt de mandat Angela Merkel vizitează Albania;

Comisia Europeană prezintă proiectul unei noi agenții de sănătate;

La Washington, secretarul de stat american Antony Blinken depune mărturie într-o comisie din Senat pe tema situației din Afganistan.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG