Linkuri accesibilitate

AstraZeneca spune că vaccinul său anti-COVID are o eficacitate de 79%


Compania suedezo-britanică AstraZeneca a spus că datele dintr-un studiu american asupra vaccinului său anti-COVID arată că are eficacitate de 79%. La studiul efectuat în Statele Unite au participat 30.000 de voluntari, dintre care două treimi au primit vaccinul, iar restul placebo.

În declarația sa de luni, compania spune că rezultatele arată că vaccinul oprește infectarea în 79% din cazuri și previne îmbolnăvirea în formă gravă în 100% din cazuri. Experții au mai spus că vaccinul a fost eficace în toate categoriile de vârstă, inclusiv la vârstnici, unde eficacitatea a fost de 80%. „Această analiză validează vaccinul AstraZeneca COVID-19 ca pe o foarte necesară opțiune de vaccinare, oferind certitudinea că adulții de toate vârstele se pot bucura de protecție împotriva virusului”, au spus autorii cercetării.

Vaccinul AstraZeneca a fost autorizat în 50 de țări, dar încă nu și în Statele Unite. În unele țări utilizarea lui a fost suspendată pe fondul unor temeri legate de presupuse efecte secundare, care mai degrabă nu s-au adeverit.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG