Linkuri accesibilitate

Austria renunță la lockdown-ul impus celor nevaccinați, dar menține restricțiile la intrarea în țară


Police patrol streets to check people's vaccination status
Police patrol streets to check people's vaccination status

De luni, 31 ianuarie, Austria ridică lockdown-ul impus persoanelor nevaccinate, dar menține restricțiile la intrarea în țară: vaccinarea cu trei doze și un test negativ, nu mai vechi de 48 de ore. Totodată, de pe 4 februarie, toți cetățenii austrieci sunt obligați să se vaccineze anti Covid-19, potrivit legii adoptate de parlament săptămâna trecută.

Guvernul de la Viena a decis însă să ridice restricțiile speciale impuse persoanelor nevaccinate pentru că deși numărul de noi contaminări, mai ales cu varianta Omicron, crește, numărul de spitalizări s-a redus.

„Am ajuns la concluzia că lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate este justificat doar în cazul unei amenințări de supraîncărcare iminentă a capacităților de terapie intensivă”, a declarat ministrul sănătății, precizând că experții nu mai consideră necesară această restricție.

Miercuri a fost consemnat un nou record, depășindu-se pragul de 30.000 de infectări, a indicat ministrul sănătății, Wolfgang Mueckstein, într-o conferință de presă. El a previzionat că vârful va fi atins în următoarele două săptămâni, cu 35.000-40.000 de cazuri noi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG