Linkuri accesibilitate

Autoritățile moldovene au înăsprit restricțiile antiepidemice


Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat decizia de institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, informează site-urile de știri moldovenești.

Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

De asemenea Comisia a decis interzicerea activitații instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu prezența spectatorilor, iar transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică. Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a municipiul Chișinău va stabili un regim de circulație limitat al transportului public în raza municipiului.

De asemenea, instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță.
CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera R. Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG