Linkuri accesibilitate

Autoritățile moldovene au lansat o campanie pro-vaccinare în rândul tinerilor


Acest val al pandemiei COVID-19 va fi „războiul celor nevaccinați”, a declarat astăzi ministra sănătății, Ala Nemerenco, la evenimentul de lansare a Campaniei de informare și mobilizare a studenților și tinerilor din Republica Moldova privind vaccinarea împotriva COVID-19 „Pune umărul, vaccinează-te!”, informează agenția IPN.

Potrivit ministrului, până la 98% dintre pacienții cu COVID-19 spitalizați în stare gravă în Moldova nu sunt imunizați. Totodată, zilnic în Moldova se înregistrează 7-14 decese ca urmare a complicațiilor provocate de virusul SARS-CoV-2.

Ala Nemerenco a îndemnat studenții să se imunizeze împotriva COVID-19 și să-i încurajeze și pe alți oameni din jur să se imunizeze.

Și ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, a îndemnat studenții să se implice activ în eforturile de convingere a populației să se vaccineze împotriva COVID-19 ca, în termen cât mai scurt, activitatea școlară să revină la normal.

Emil Cioban, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, a spus că niciun student la medicină nu poate să facă studii calitative în regim online, iar pentru a putea reveni la ore cu prezență fizică, este nevoie să crească numărul persoanelor imunizate. Cu cât mai multe persoane vor fi vaccinate, cu atât mai puțini pacienți vor fi spitalizați, a spus Emil Cioban.

Potrivit rectorului USMF, în prezent 96% dintre cadrele didactice și 92% dintre studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N.Testemițanu” sunt imunizați împotriva COVID-19. Din șase studenți confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2 cinci nu sunt vaccinați.

Prezentă la eveniment, Stela Gheorghiță, coordonator programe al Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, a menționat că, de la debutul pandemiei, infecția COVID-19 a omorât un număr de oameni egal cu populația unei țări. În prezent, 23% din populația din Moldova este imunizată cu schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, a spus Stela Gheorghiță.

De ce se vaccinează unii elevi anti Covid-19?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:41 0:00

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG