Linkuri accesibilitate

Autoritățile republicane din statul Georgia resping acuzațiile de fraudare a alegerilor


Președintele americane Donald Trump la primul său miting electoral după alegerile prezidențiale, Georgia, 5 decembrie 2020.

Secretarul de stat al Georgiei, republicanul Brad Raffensperger a declarat că nu au existat dovezi de fraudă sistemică la alegerile din Statele Unite, în timp ce preşedintele în exerciţiu Donald Trump continuă să facă presiuni asupra oficialilor pentru a răsturna eşecul său la diferenţă mică în acest stat.

Președintele american Donald Trump, aflat sâmbătă în statul Georgia pentru primul său miting electoral, a respins din nou idee că ar fi pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie, câștigate de democratul Joe Biden și a acuzat din nou fraudarea masivă a votului.

Trump a pierdut acest stat tradițional conservator cu mai puţin de 13.000 de voturi, marcând prima dată când Georgia a votat pentru un preşedinte democrat în aproape 30 de ani. Victoria lui Biden a fost deja certificată de autoritățile republican din Georgia.

Victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie va fi oficializată pe 14 decembrie, în votul din Colegiul Elector.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG