Linkuri accesibilitate

Autoritățile ruse introduc noi restricții antiepidemice la Sankt-Petersburg


Autoritățile ruse au introdus noi restricții antiepidemice în al doilea oraș ca mărime din țară, la Sankt-Petersburg, după ce același lucru l-au făcut și la Moscova, din cauza creșterii bruște a cazurilor de COVID-19. De la începutul lunii iunie, autoritățile din Sankt-Petersburg au încetat să mai publice datele statistice privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

De pe 17 iunie, în oraș vor fi interzise manifestațiile publice de amploare (până la 3 mii de oameni), vor fi anulate și manifestațiile cu ocazia sfârșitului anului școlar, vor fi închise corturile fast-food, restaurantele nu vor putea lucra în timpul nopții (între ora 2 și 6 dimineața), iar capacitatea cinematografelor va fi redusă cu 50-75%. Au fost înăsprite și măsurile antiepidemice pentru zonele rezervate fanilor fotbalului (obligativitatea purtării măștilor ș.a.) în perioada campionatului european.

La Sankt-Petersburg sunt programate șapte meciuri ale UEFA, inclusiv trei meciuri transferate din Irlanda, unde autoritățile au decis că nu vor putea să le organizeze din cauza pandemiei. Pe 16 iunie, în cadrul campionatului Euro-2020, la Sankt-Petersburg urmează să aibă loc meciul echipelor din Rusia și Finlanda.

Rusia a raportat, duminică, aproape 15 mii de cazuri noi de infectare cu COVID-19, cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o singură zi din ultimele patru luni. Jumătate din cazuri s-au înregistrat la Moscova, 7 704, un număr record pentru ultima jumătate de an.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG