Linkuri accesibilitate

Un avion rusesc cu 28 de persoane la bord a dispărut de pe radare în regiunea Kamciatka a Rusiei


Un avion Antonov An-26

Un avion rusesc AN-26 cu 28 de persoane la bord s-a prăbușit după ce a dispărut de pe radare în regiunea Kamciatka a Rusiei – au anunțat oficialități locale.

Avionul - care zbura din capitala regională Petropavlovsk-Kamciatski în orașul Palana - a pierdut contactul cu turnul de control al traficului aerian în timp ce încerca să aterizeze. Filiala regională a Ministerului Rus de Urgențe a declarat că la bordul avionului erau 22 de pasageri și șase membri ai echipajului.

Avionul aparține unei companii locale Aviation Enterprise și funcționează din 1982. Directorul companiei, Alexei Habarov, a declarat agenției de știri Interfax că avionul era bun din punct de vedere tehnic

O anchetă a fost lansată și o misiune de căutare este în desfășurare, cu două elicoptere, un avion și mai multe nave implicate în misiune, a informat presa rusă.

Agenția pentru aviație a anunțat că resturi ale avionului au fost găsite la 5 km distanta de la lista pe care ar fi trebuit să aterizeze. Potrivit agenției TASS, care citează surse nenumite, nu exista niciun supraviețuitor al accidentului.

Unele relatări de presă au sugerat că avionul s-ar fi prăbușit în mare, dar nu există încă o confirmare oficială a acestui lucru. Palana este situat pe coasta Mării Ohotsk.

Autoritățile locale au spus că majoritatea pasagerilor provin din Palana - populație de aproximativ 3.000 de persoane - inclusiv patru oficiali ai administrației locale și șefa orașului Olga Mohiriova.

În 2012, un avion Antonov An-28 aparținând acestei companii s-a prăbușit în timp ce zbura din Petropavlovsk-Kamciatsk și venea pentru o aterizare în Palana, potrivit agenției de știri TASS. Un total de 14 persoane erau la bord și 10 dintre ele au decedat. Ambii piloți, care erau printre morți, au fost găsiți cu alcool în sânge, a raportat TASS.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG