Linkuri accesibilitate

Azi, în Moldova și în lume


Spicuiri din agenda internă și internațională

La Chișinău, are loc ședința Consiliului Suprem de Securitate convocată de președintele Igor Dodon.

Fostul ministru al economiei, Valeriu Lazăr, susține o conferință de presă despre concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și despre fraudele bancare de la Banca de Economii, petrecute în perioada mandatului său.

Începe o vizită în R. Moldova diplomata franceză Amélie de Montchalin, secretarul de stat pentru afaceri europene.

Câteva repere din agenda internațională:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se întâlnește la Soci cu președintele rus, Vladimir Putin.

La Bruxelles, negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, se întâlnește cu europarlamentarii, întâlnire urmată de o conferință de presă a președintelui Parlamentului European David Sassoli.

La Praga, premierii Cehiei, Ungariei, Poloniei și Slovaciei, țări ale Grupului Visegrád, se întâlnesc cu omologii lor din Balcanii de Vest. Kosovo boicotează reuniunea din cauza ultimelor declarații controversate, făcute de președintele ceh Milos Zeman la Belgrad.

Organizația Reporterii fără Frontiere anunță la Berlin premiile sale pentru libertatea presei.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG