Linkuri accesibilitate

Banca Mondială a aprobat un nou împrumut pentru Ucraina destinat să ajute țara puternic afectată de COVID-19


Împrumutul de 300 de milioane de dolari, care a fost aprobat pe 11 decembrie, vine în momentul în care instituția financiară internațională a proiectat că nivelul sărăciei din Ucraina ar putea ajunge la 23% până la sfârșitul anului.

„Noile fonduri vor contribui la finanțarea răspunsului de urgență al Ucrainei la protecția socială COVID-19 prin introducerea de transferuri rapide de numerar către persoanele fizice și gospodăriile care și-au pierdut locurile de muncă sau sursele de venit din cauza pandemiei”, a declarat banca într-un comunicat.

Fondurile vor fi adăugate la un împrumut anterior de 150 de milioane de dolari lansat în aprilie.

Ucraina a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 885.000 de cazuri de infecție și aproape 15.000 de decese. Răspândirea continuă a coronavirusului a condus recent guvernul să impună noi restricții dure, inclusiv interzicerea adunărilor în masă și închiderea școlilor și restaurantelor.

Măsuri similare de blocare din iunie au făcut ca economia Ucrainei să scadă cu peste 11%.

La începutul acestei luni, Banca Mondială a semnat un proiect de 100 de milioane de dolari care vizează promovarea redresării și dezvoltării socioeconomice în zonele controlate de guvern din estul Ucrainei, unde în urma conflictului armat cu separatistii susținuți de Rusia, au murit peste 13.000 de oameni de la începerea razboiului în 2014.

De asemenea, Banca Mondială a anunțat recent planuri de a ajuta Ucraina să achiziționeze vaccinuri COVID-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG