Linkuri accesibilitate

Belarus: zeci de mii au protestat din nou la Minsk


Proteste la Minsk, 4 octombrie 2020
Proteste la Minsk, 4 octombrie 2020

Zeci de mii de persoane au protestat duminică, din nou la Minsk, cerând demisia președintelui belarus Alexandr Lukațenka și organizarea de noi alegeri prezidențiale. Potrivit unui site independente de știri, Nexta, ar fi fost peste 100 de mii de manifestanți. Forțele de ordine au utilizat din nou tunuri cu apă pentru a dispersa protestul iar cel puțin 10 persoane au fost reținute. Este al optulea weekend consecutiv de proteste .

Convocate de opoziția din Belarus, protestele de duminică înregistrează de obicei participări mari. Și în weekendul trecut aproximativ 100.000 de persoane au participat iar poliția a arestat peste 350 de manifestanți.

Duminică, relatează corespondenții noștri de la Minsk, camioane și autobuze militare se află în centrul orașului Minsk, unde mii de oameni s-au adunat pentru marș.

De la declanșarea acțiunilor de protest din Belarus în jur de 10.000 de oameni au fost arestați.

Uniunea Europeana și Statele Unite nu recunosc legitimitatea alegerilor din 9 august și a câștigătorului lor, Alexandr Lukașenka. Acesta acuză Occidentul și Alianța Nord Atlantică de sprijin acordat opoziției și că ar încerca să „destabilizeze” Belarusul.

XS
SM
MD
LG