Linkuri accesibilitate

Benjamin Netanyahu merge la Moscova pentru discuta planul de pace pentru Orientul Mijlociu


Conferință de presă Donald Trump și Benjamin Netanyahu pe tema planului de pace

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu este de așteptat să sosească la Moscova pentru a-l informa pe președintele rus Vladimir Putin cu privire la planul recent prezentat pentru Orientul Mijlociu prezentat de președintele american, Donald Trump.
Planul de pace al administrației Trump, care a fost anunțat la începutul acestei săptămâni, a fost întâmpinat cu elogii de Netanyahu, dar a fost întâmpinat cu reținere la Națiunile Unite și Uniunea Europeană și a fost aspru criticat de palestinieni.
Planul ar oferi Israelului control asupra așezărilor evreiești din Cisiordania și de pe Valea Iordanului și Ierusalimul ar fi „capitala nedivizată” a Israelului.
Președintele autorității palestiniene, Mahmoud Abbas a respins imediat planul ca fiind prea pro-Israel și a spus că ar prefera să continue discuțiile de pace cu negociatori neutri.Palestinienii nu mai considera Statele Unite un negociator imparțial , după ce liderul de la Casa Albă a mutat ambasada americana de la Tel Aviv la Ierusalim, decizie considerată de palestinieni drept pro-Israel.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit săptămâna trecută cu Netanyahu la Ierusalim și cu liderul autorității palestiniene Mahmud Abbas la Betleem.
"Rusia este gata să continue să depună toate eforturile, să facă tot ce poate, pentru a se ajunge la o pace viabilă în Orientul Mijlociu", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, potrivit agenție oficiale ruse de știri TASS,
Între timp, Serviciul Federal Penitenciar din Rusia a eliberat-o dintr-o colonie de muncă pe cetățeana americano israeliana Naama Issachar care a fost condamnată la o pedeapsă de 7 1/2 ani de închisoare pentru ceea ce procurorii au considerat ” contrabandă cu droguri”.
Femeia a fost arestată pe un aeroport din Moscova în aprilie și condamnată la închisoare în octombrie pentru deținerea a 9 grame de marijuana. Ieri președintele Rusiei a grațiat-o ” pe motive umanitare”

XS
SM
MD
LG