Linkuri accesibilitate

WSJ: administrația Biden ar examina o revizuire a politicii de sancțiuni


Joe Biden

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, încearcă să revizuiască politica sancțiunilor americane ca instrument de politică externă, scrie Wall Street Journal.

Administrația Biden încearcă să colaboreze mai strâns cu aliații și să evite măsurile care ar putea avea un impact negativ dincolo de ținta prevăzută, scrie publicația.

Noua politică ar putea fi anunțată până la sfârșitul verii, în urma unei revizuiri amănunțite a administrației, scrie ziarul, citând oficiali anonimi.

Politica administrației Biden va reprezenta probabil o întorsătură bruscă față de administrația Trump, care a impus sancțiuni la nivelul întregii economii asupra unor state precum Iranul, Coreea de Nord și Venezuela, pentru a-i constrânge să-și schimbe comportamentul.

Deși sancțiunile unilaterale ale lui Trump au contribuit la împingerea Venezuelei și Iranului în recesiuni economice severe și la îndepărtarea Coreei de Nord de pe piețele internaționale, nu a dus la o schimbare vizibilă a comportamentului acestor țări, ridicând întrebări cu privire la eficacitatea acestora, se mai arată în ziar.

Administrația Biden dorește să coordoneze sancțiunile cu aliații, spunând că astfel ele vor fi aplicate pe scară mai largă și vor avea și un impact mai mare. Criticii spun că este nevoie de prea mult timp pentru a ajunge la un consens cu aliații cu privire la astfel de probleme și ar putea forța Statele Unite să facă compromisuri, afectând securitatea națională.

Schimbarea politicii sancțiunilor prevăzută de administraţia Biden vine în contextul presiunilor Congresului de a impune mai multe sancțiuni pentru a opri finalizarea conductei rusești Nord Stream 2.

Proiectul ar urma să ducă gazul natural către Germania sub Marea Baltică, evitând Ucraina.

Republicani și democrați din Congres spun că finalizarea conductei va întări influența Kremlinului asupra industriei energetice europene și va amenința securitatea națională a Ucrainei.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG