Linkuri accesibilitate

Biden vrea ca în 10 ani, jumătate din mașinile vândute în SUA să fie electrice


Președintele american Joe Biden va lansa o strategie de limitare a gazelor de eșapament, menită să-i convingă pe americani să treacă de la mașinile pe benzină și motorină la cele electrice, relatează NYT. Totodată, va semna un ordin executiv care stabilește că până în 2030, jumătate din automobilele vândute în Statele Unite vor fi electrice.

Este un element cheia al planului său de a reduce poluarea care provoacă și încălzirea Planetei. O strategie care combină politica de mediu, cu cea economică și externă, în încercarea de a redirecționa și moderniza o industria auto, o ramură importantă a industriei americane.

Pe lângă îngrijorările sale cu privire la schimbările climatice, Joe Biden este îngrijorat și de faptul că Statele Unite sunt în urma Chinei când vine vorba de producția de vehicule electrice.

Președintele vede, de asemenea, oportunitatea de a se crea noi locuri de muncă dacă lanțul de aprovizionare intern este reorganizat și extins pentru a produce baterii și pile de combustie în fabricile americane.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG