Linkuri accesibilitate

Birthday party pe timp de ciumă


La piața din Hâncești, sâmbătă, 21 martie 2020
La piața din Hâncești, sâmbătă, 21 martie 2020

M-am uitat la briefingul de sîmbătă al ministrei sănătăţii Dumbrăveanu şi am remarcat că doamna ministră era mult mai îngrijorată decît preşedintele Dodon. Se pare că, spre deosebire de Igor Dodon, ea înţelege ce năpastă a venit peste noi. A lansat din nou un apel cetăţenilor la responsabilitate. Aici e o mare problemă. Există cetăţeni pe care îi doare-n cot, acest lucru nu trebuie să ne mire. Tranziţia a plămădit din abundenţă asemenea oameni.

Iulian Ciocan> Birthday Party, pe fundal de coronavirus
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct


De-a dreptul bizară, în această ordine de idei, e ziua de naştere organizată la Sîngerei de o doamnă venită din Marea Britanie care ulterior s-a dovedit a fi infectată. La acea zi de naştere au fost vreo 25 de oameni care trebuie acum izolaţi, nu? Nu am cuvinte să comentez această petrecere.

M-a lăsat fără cuvinte şi excursia unor concetăţeni în Ucraina. Aceştia s-au întors, avînd printre ei infectaţi. Aici aş remarca încă o dată faptul că autorităţile noastre s-au trezit cam tardiv. Excursia asta ar fi trebuit interzisă, fără doar şi poate. Iar disfuncţionalităţile se ţin lanţ.

O companie aeriană a adus la Chişinău doi cetăţeni ucraineni, deşi guvernul a interzis aducerea cetăţenilor străini. Pe de o parte, premierul Chicu le cere oamenilor să nu meargă la Biserică, pe de altă parte, îi cere Bisericii doar cu jumătate de gură să oprească slujbele pentru o vreme.

Numărul infectaţilor creşte şi mă întreb ce ne aşteaptă de Paşti. Autorităţile se gîndesc la un plan? Văd că se vrea implicarea Armatei în limitarea accesului cetăţenilor în spaţiile publice. E o decizie tardivă care trebuia luată mai înainte. Şi ce va face sărmanul nostru sistem medical dacă numărul bolnavilor va creşte? E una din cele mai sumbre primăveri pe care o trăim, iar viitorul pare de-a dreptul incert.

XS
SM
MD
LG