Linkuri accesibilitate

Bucureștii reintră în „scenariul roșu” din cauza creșterii numărului de noi infectări


Româmia - București.
Româmia - București.

Începând de duminică noaptea, 7 spre 8 martie 2021, în capitala României s-au reînchis restaurantele , teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele și cluburile a decis duminică dimineață de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu cu o rată a incidenței de peste 3 la mia de locuitori.

O discuție a fost dacă măsura să se aplice de luni noaptea, după Ziua femeii, sau nu. A primat însă opinia specialiștilor în sănătate care au arătat că în București noua tulpină din Marea Britanie are transmitere comunitară, fiind depistate și cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, riscul fiind crescut din cauza supra-agomerării secțiilor de terapie intensivă.

De altfel, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că ”Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce mai predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”.

Arafat a precizat că deocamdată măsurile sunt la nivel local și zonal, dar că dacă continuă creșterea ”Vom ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm.

Mai multe: romania.europalibera.org

Sute de oameni au ieşit să protesteze, duminică după-amiază, faţă de măsura de carantinare a Timişoarei, decizie care intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni, la ora 00.00.

Pe de altă parte, Ministrul Educației a declarat că examenele naționale se vor desfășura la data programată, cu prezența fizică a elevilor, indiferent de evoluția epidemiei de coronavirus. Sorin Cîmpeanu a precizat că se poartă discuții în acest sens cu reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență, relatează Hotnews.

XS
SM
MD
LG