Linkuri accesibilitate

SUA: Camera Reprezentanților sancționează extremismul unei alese republicane


În Statele Unite, Camera Reprezentanţilor a sancţionat-o joi pe republicana Marjorie Taylor Greene, susţinătoare a teoriilor conspiraţioniste și promotoare a acuzațiilor nefondate ale fostului președinte Donald Trump că alegerile prezidențiale de anul trecut ar fi fost „furate”. Marjorie Taylor Greene a fost exclusă din comisiile pentru educaţie şi buget ale Camerei, cu 230 de voturi pentru şi 199 împotrivă.

Doar unsprezece republicani au votat pentru sancționarea ei, alături de democraţi, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi care au denunţat în mod special sprijinul acesteia pentru tezele mişcării conspiraţioniste QAnon.

Înaintea votului, Greene, în vârstă de 46 de ani, şi-a exprimat părerea de rău."Am putut să cred lucruri care nu erau adevărate (...) şi regret asta", a spus ea.

Republicanii au susţinut că Marjorie Taylor Greene nu ar trebui sancţionată pentru declaraţii făcute înainte de a intra în Congres în luna ianuarie.
După vot, Liz Cheney, numărul trei al Partidului Republican din Camera Reprezentanţilor și reprezentantă de frunte a aripii moderate a partidului, a denunţat „un precedent periculos pentru această instituţie, pe care democraţii l-ar putea regreta atunci când republicanii vor redobândi majoritatea".

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG