Linkuri accesibilitate

Campania „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!” - la Hârbovăț, raionul Anenii Noi


Ministerul Sănătății a lansat astăzi în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, o campanie de încurajare a vaccinării în mediul rural: „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!”, transmite IPN. Denis Cernelea, secretar de stat la MSMPS, a spus că echipele mobile, cu ajutorul unui autocar al vaccinării, vor ajunge în 24 de raioane, în care rata de imunizare anti-COVID-19 este mică.

Totodată, sunt organizate cursuri de instruire pentru angajații din asistența medicală primară, în scopul promovării imunizării. În cadrul campaniei, sunt prevăzute și acțiuni de consolidare la nivel comunitar a parteneriatelor dintre autoritățile publice centrale, liderii de opinie, reprezentanții cultelor religioase, la fel pentru a promova imunizarea anti-COVID-19.

În campanie sunt antrenați și experți din România. Ea are loc în cadrul Proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19”, mai menționează IPN. Potrivit ultimelor date ale MSMPS, în Republica Moldova rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 18%. Pentru comparație, media în UE este de aproape 60%.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG