Linkuri accesibilitate

CEC: printre donatorii candidaților la președinție au fost persoane cu venituri mai mici decât sumele donate


Comisia Electorală Centrală spune că printre donatorii candidaților la președinție s-au numărat șomeri, pensionari și persoane cu venituri mai mici decât sumele donate. Constatările, formulate sâmbătă la ședința CEC, au venit după examinarea rapoartelor financiare.

Potrivit IPN, CEC a ajuns la concluzia că toți concurenții electorali, cu excepția lui Dorin Chirtoacă, au beneficiat de donații de la persoane fizice în limitele stabilite de lege. CEC a mai constatat însă că unii donatori ai lui Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu și Octavian Țîcu nu au avut în ultimii trei ani nici o sursă de venit, sau au avut un venit mai mic decât suma donată.

Andrei Volentir, membru CEC, a mai spus că Violeta Ivanov a declarat în rapoartele prezentate donații de la 168 de pensionari și șomeri, în sumă totală de peste 870 de mii de lei. CEC spune că a cerut deja informații de la Casa Națională de Asigurări Sociale, însă acestea nu au reușit să fie procesate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG