Linkuri accesibilitate

CEC examinează raportul de totalizare a rezultatelor alegerilor din 11 iulie


Comisia Electorală Centrală (CEC) examinează, în ședința sa extraordinară de luni, 19 iulie, raportul cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Totodată, CEC va stabili numărul de mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova obținut de concurenții electorali și va aproba atribuirea mandatelor și a candidaților supleanți conform rezultatelor scrutinului din 11 iulie, precizează un comunicat al instituției.

CEC va aproba și raportul privind rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, pe care îl va transmite spre examinare Curții Constituționale. Înalta instanță va avea la dispoziție 5 zile (până pe 25 iulie) pentru a confirma sau infirma legalitatea alegerilor.

Potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, prezenţa la vot în alegerile din 11 iulie a fost 1.477.574 de alegători (inclusiv 212. 145 în străinătate) sau 48,41% din numărul total de cetățeni incluși pe listele electorale.

În urma scrutinului, în Parlament au acces trei formațiuni politice - PAS (52,72%), BeCS (27,24%) și Partidul „Șor” (5,75%).

XS
SM
MD
LG