Linkuri accesibilitate

Cei care revin din Rusia, Marea Britanie, Grecia, Spania sau Cipru întră în carantină pe 14 zile


Aeroportul Chișinău

Rusia, Marea Britanie, Grecia, Spania, Belarus sau Cipru, sunt doar câteva din cele 52 de țări cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, fiind plasate în așa-numita zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. În listă nu se află România și Ucraina.

Potrivit deciziei de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), persoanele care vin, direct sau în tranzit, din statele plasate în aceasta zona roșie vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. Decizia stabilește și excepții pentru unele categorii de persoane.

Directorii executivi ai companiilor și întreprinderilor trebuie să se asigure că 70% dintre angajații lor sunt vaccinați până la 1 septembrie 2021, a mai decis ieri Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și a stabilit și modul în care se pot organiza nunți, cumetrii și înmormântări. Comisia a recomandat să se desfășoare în aer liber, iar în interior numărul persoanelor admise să nu depășească jumătate din capacitatea localului. De asemenea, organizatorii trebuie să întocmească lista participanților cu toate datele solicitate de CNESP.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG