Linkuri accesibilitate

Cel puțin 26 de membri ai forțelor de securitate din Afganistan au fost uciși într-un nou val de atacuri talibane


Imagine generică din regiunea Kunduz

Cel puțin 26 de membri ai forțelor de securitate din Afganistan au fost uciși într-un nou val de atacuri talibane în nordul Afganistanului, au declarat oficialii locali la 1 ianuarie.

Insurgenții au revendicat responsabilitatea pentru toate atacurile.

În provincia Kunduz de nord, cel puțin 10 militari afgani au fost uciși, iar alți patru au fost răniți într-un atac asupra unui punct de control al poliției din districtul Dashti Archi la 31 decembrie, a declarat șeful Consiliului provincial, Mohammad Yusouf Ayubi.

În provincia Balkh, talibanii au ucis nouă polițiști într-un atac la punctul lor de control. Într-un alt atac din 31 decembrie, șapte membri ai forțelor de securitate au fost uciși într-o luptă cu talibanii, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului provincial. El a spus că 10 luptători talibani au fost, de asemenea, uciși.

La începutul acestei săptămâni, talibanii au spus că nu au nicio intenție să declare un acord de încetare a focului temporar în Afganistan.

Militanții talibani continuă să întreprindă atacuri aproape zilnice care vizează forțele afgane și ale Statelor Unite, precum și oficiali guvernamentali - chiar dacă grupul are convorbiri de pace cu trimisul american însărcinat cu negocierea încheierii conflictului militar din Afganistan.

XS
SM
MD
LG