Linkuri accesibilitate

Cel puțin 300 de morți în Haiti, după cutremurul de sâmbătă


Haiti : cutremurul cu magnitudinea de 7,2 grade a lovit localitatea Les Cayes din Haiti, 14 august 2021.

Autoritățile din Haiti spun că cel puțin 300 de oameni și-au pierdut viața într-un cutremur de pământ de 7,2 grade, care a lovit țara din Caraibe pe 14 august. Cel puțin 1 800 de persoane sunt rănite. Agenția de protecție civilă spune că salvatorii au recuperat mulți oameni prinși printre dărâmături în case de locuit, hoteluri și biserici avariate, dar se așteaptă că bilanțul victimelor va crește.

Regiunea sudică a fost afectată cel mai grav.

Cutremurul din jurul orei locale 08:30 și-a avut epicentrul la aproximativ 125 de kilometri vest de capitala Port-au-Prince, unde a fost resimțit puternic, dar fără să fi cauzat aparent pagube majore.

Le Cayen: oameni dormind în parc, după ce și-au pierdut casele în urma cutremurului, Haiti, 14 august 2021.
Le Cayen: oameni dormind în parc, după ce și-au pierdut casele în urma cutremurului, Haiti, 14 august 2021.

Calamitatea s-a produs în vreme ce Haiti nu și-a revenit pe deplin după cutremurul din 2010, care a făcut una cu pământul o mare parte din Port-au-Prince și a ucis aproximativ 300 de mii de oameni.

Țara săracă din Caraibe se mai confruntă actualmente cu o criză politică după asasinarea de luna trecută a președintelui Jovenel Moise, luptă cu pandemia de coronavirus și se află în calea unei furtuni tropicale, Grace, care îi va atinge țărmul la 16 august.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG