Linkuri accesibilitate

Cel puțin șase victime în urma unui atentat sinucigaș la Kabul


Reprezentanții NATO participă la ceremonia de absolvire de la Academia Militară afgană din Kabul
Reprezentanții NATO participă la ceremonia de absolvire de la Academia Militară afgană din Kabul

Un atentat sinucigaș împotriva unei academii militară din capitala afgană Kabul a ucis marți cel puțin șase persoane, doi civili și patru militari, a declarat Ministerul de Interne.

Nimeni nu a revendicat responsabilitatea atentatului de la Kabul, dar atât talibanii, cât și militanții din grupul Statului Islamic efectuează în mod regulat atacuri în oraș, vizând forțele afgane.

Nasrat Rahimi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne declară că, alături de cele șase victime, alte 12 persoane, inclusiv cinci civili, au fost rănite în atac.

Atacul s-a petrecut la un punct de control al poliției, la intrarea în Academia Militară a Mareșalului Fahim, situată la periferia unui cartier vestic din Kabul, a spus oficialul Ministerului de Interne. Canalele de televiziune locale au arătat imagini ale forțelor de securitate afgane blocând drumul principal care duce spre locul exploziei.

Academia a mai fost atacată. Anul trecut, un atentator sinucigaș a ucis acolo șase persoane. Școala este numită uneori „Sandhurst în deșert”, aluzie la faimoasa școală militară britanică. A primit numele de la Mohammed Fahim, răposatul vicepreședinte al țării și comandant militar al Alianței de Nord care a luptat cu talibanii. Academia a fost inaugurată în 2013, iar trupele britanice din Afganistan au supravegheat înființarea școlii de ofițeri a academiei și a programului de pregătire.

Academia a fost, de asemenea, locul în care generalul american de armată Harold J. Greene și-a pierdut viața - cel mai important ofițer militar american ucis în războaiele din Afganistan și Irak. Greene, pe atunci comandant adjunct al forței de tranziție a NATO în țară, a fost împușcat și ucis de un soldat afgan într-un așa-numit „atac privat” care, mai târziu, în august 2014, a fost revendicat de talibani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG