Linkuri accesibilitate

Cel puțin 125 de morți în urma unei busculade la un meci de fotbal din Indonezia


Suporterii prezenți la un meci de fotbal din Indonezia s-au ciocnit cu poliția antirevoltă, iar cel puțin 125 de persoane au murit în haosul declanșat după aceea, au declarat poliția și martorii.

Incidentul din 1 octombrie din Java de Est, care a provocat și rănirea a cel puțin 180 de persoane, a fost unul dintre cele mai grave dezastre sportive din lume.

Debandada s-a declanșat după încheierea meciului în care echipa gazdă Arema Malang a pierdut cu 3-2 în fața unui club rival, Persebaya Surabaya. Fanii echipei Arema au aruncat cu sticle în jucători și au luat cu asalt terenul, supărați de înfrângere. Poliția antirevoltă a tras cu gaze lacrimogene, declanșând panică și o debandadă, în timp ce sute de oameni au fugit spre ieșiri în încercarea de a evita gazele.

În tot acest haos pe stadion au murit 34 de persoane, spun oficialii, iar altele au murit ulterior în timp ce erau transportate la spitalele din apropiere. Șeful poliției din Java de Est, Nico Afinta, spune că se așteaptă ca bilanțul morților să crească, deoarece mulți dintre răniți se află în stare critică.

Este unul dintre cele mai grave dezastre de pe stadioane din lume, printre care se numără și cel de la meciul de calificare la Cupa Mondială din 1996 dintre Guatemala și Costa Rica din Guatemala City, unde peste 80 de persoane au murit și alte peste 100 au fost rănite.

XS
SM
MD
LG