Linkuri accesibilitate

Chișinău: microbuzele vor fi în grevă luni dimineață, până la 10.00


Chișinău
Chișinău

Transportatorii care administrează rutele de microbuz din Chișinău anunță pentru luni, 24 februarie o grevă dimineață, până la ora 10.00.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat agenției IPN că dimineață nu va fi efectuată nicio cursă, pe nicio rută.

Transportatorii au două soluții pentru primăria Chișinău: fie municipalitatea acceptă majorarea tarifelor, fie este păstrat tariful de 3 lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.

Ulterior, primarul general, Ion Ceban a declarat că municipalitatea ar putea discuta majorarea tarifelor numai după ce transportorii acceptă „contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic”. Potrivit lui, atât timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorarea tarifelor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG