Linkuri accesibilitate

Chișinău: Petiție pentru redeschiderea grădinițelor în condiții sanitare speciale


Cu mic, cu mare... la umblătoare
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:11:36 0:00

Cu mic, cu mare... la umblătoare

Asociația Obștească „Părinți solidari” a depus marţi la guvern o petiție, semnată de 2.600 de părinţi, în care se solicită redeschiderea grădinițelor, în condiții de maximă siguranță pentru copii și angajați sau adoptarea unor măsuri de protecție socială pentru familiile cu copii preșcolari, cum ar fi indemnizație de cel puțin 50 la sută din salariu şi garanţii pentru păstrarea locurilor de muncă.

Instituțiile preșcolare rămân închise din cauza pandemiei de coronavirus și nu vor fi redeschise pentru moment, pentru că le lipsesc condițiile sanitare elementare, a declarat pe de altă parte la Europa Liberă, secretara de stat în domeniul educaţiei Natalia Grâu.

Ea a precizat că Ministerul Educație elaborează acum, alături de ANSP, un set de criterii pe care orice grădiniță trebuie să le îndeplinească pentru a se redeschide. Decizia finală va aparține însă autorităților locale și la nivel național, Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică.

„Noi, în continuare avem grădinițe cu WC-ul în curte, nu mai vorbim de acces la apă, săpun, dezinfectant”.Natalia Grâu a mai arătat că un impediment este și legislația de funcționare a grădinițelor, care nu acoperă situația specială creată de pandemia de coronavirus. În plus, autoritățile locale trebuie să facă investiții suplimentare în infrastructura, pentru a asigura redeschiderea grădinițelor în condițiile sanitare adaptate cerințelor din timpul pandemiei de coronavirus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG