Linkuri accesibilitate

China: a patra victimă a noului virus respirator neidentificat


China: spitalul din Wuhan unde sunt tratați pacienții infectați cu noul virus respirator neidentificat, 18 ianuarie 2020.
China: spitalul din Wuhan unde sunt tratați pacienții infectați cu noul virus respirator neidentificat, 18 ianuarie 2020.

Un bărbat de 89 de ani a devenit a patra victimă, în China, care a murit de noul virus respirator. Decesul a fost înregistrat duminică, la Wuhan, oraş din centrul ţării în care s-a declanşat epidemia care a infectat peste 200 de persoane, a precizat comisia locală de sănătate.

Ultimul bilanț este de 218 cazuri în China, dintre care patru mortale. S-a confirmat și îmbolnăvirea a 15 angajați în sistemul sanitar, ceea ce demonstrează că noul virus respirator este mai ușor transmisibil decât s-a crezut inițial.

La peste o lună de la apariția sa într-o piață din Wuhan (centru), virusul, din familia SARS (Sindrom acut respirator sever), afectează acum alte trei țări din Asia: Japonia, Coreea de Sud și Thailanda.

Organizația Mondială a Sănătății a convocat o reuniune miercuri, 22 ianuarie, pentru a decide dacă se poate vorbi de un pericol global.

În Australia și Statele Unite s-a anunțat că pasagerii care sosesc din centrul Chinei vor fi examinați medical.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG