Linkuri accesibilitate

Cel puțin 25 oameni au murit și peste 200 de mii de fost evacuații în China din cauza inundațiilor


CHINA-WEATHER-FLOOD
CHINA-WEATHER-FLOOD

Inundațiile masive din centrul Chinei provocate de ploi abundente au făcut cel puțin 25 victime, iar peste 200 de mii de oameni au fost evacuați din casele lor, potrivit presei de stat chineze.

Mai multe orașe din provincia Henan au fost afectate de inundații, inclusiv capitala acesteia, Zhengzhou, unde au fost raportate distrugeri pe scară largă. Orașul are o populație de peste 10 milioane, iar precipitațiile record care au căzut în ultimele zile au transformat străzi în râuri și au inundat stații de metrou, blocând oameni în subteran.

Video-uri distribuite pe rețele de socializare arătau mașini plutind pe străzi, drumuri spălate și oameni blocați. Imagini terifiante mai arătau pasageri din metrou prinși în apă până la gât în interiorul vagoanelor și oameni înecați.

Meteorologii spun că ploile torențiale ar putea continua și la noapte. „Astfel de precipitații se observă de obicei o dată la 100 de ani. Situația este sumbră”, se spune într-un comunicat de presă al centrului de control al inundațiilor din Zhengzhou.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG