Linkuri accesibilitate

China sub presiune internațională pentru gestionarea informațiilor privind Covit-19


CHINA - noua formă de „normalitate” în clasă
CHINA - noua formă de „normalitate” în clasă

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a declarat miercuri că Washingtonul are motive puternice să creadă că autorităţile chineze nu au raportat cu promptitudine izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În cadrul unei conferinţe de presă la Washington, Pompeo a mai acuzat China că nu a raportat nici faptul că acest virus se transmite de la om la om (aşa-numita transmitere comunitară) „timp de o lună, până când deja (virusul) ajunsese în toate provinciile Chinei".

Săptămâna trecută, președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite își suspendă cotizația către OMS, care ar fi gestionat prost pandemia și ar fi fost prea apropiată de China și interesele acesteia. Preşedintele Trump a mai declarat că OMS a „eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie trasă la răspundere" fără a precizat în ce mod.

Pe de altă parte, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a transmis premierului Australiei, Scott Morrison, că decizia privind deschiderea unei anchete internaţionale independente cu privire la modul în care s-a desfăşurat lupta mondială împotriva pandemiei de COVID-19 şi asupra modului în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a gestionat criza nu este deocamdată oportună.

Ministrul australian al afacerilor externe, Marise Payne, a afirmat între timp că ţara sa va cere și o anchetă și asupra modului în care China a gestionat epidemia la Wuhan, oraşul în care a apărut COVID-19 la sfârşitul anului trecut.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG