Linkuri accesibilitate

Consiliul municipal Chișinău susține redeschiderea școlilor și grădinițelor la 1 septembrie în capitală


Începând cu 1 septembrie, școlile și grădinițele din municipiul Chișinău își reiau activitatea. Consiliul municipal Chișinău a adoptat o decizie în această privință cu doar o zi înainte de începerea anului școlar, după câteva ore de dezbateri, transmite IPN.

Mai mulți consilieri s-au declarat nemulțumiți deoarece, potrivit lor, autoritățile publice centrale își doresc să pună toată responsabilitatea pe seama CMC, lăsând ca această decizie să fie luată de consilieri. Unii aleși locali au cerut să-și asume responsabilitatea primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

După câteva ore de discuții contradictorii și acuzații reciproce, consilierii au votat decizia cu privire la reluarea procesului educațional, cu câteva amendamente.

Conform unuia dintre amendamente executarea deciziei care în sarcina viceprimarului de ramură, Angela Cutasevici, și a Direcției generale educație, tineret și sport. Un alt amendament prevede că supervizarea executării deciziei îi revine primarului capitalei. De asemenea, decizia adoptată azi prevede și că Direcția educație va coordona programul de activitate al instituțiilor de educație timpurie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG