Linkuri accesibilitate

Comisia de evaluare a lui Alexandr Stoianoglo are cinci membri printre care doi experți străini


Moldova - Procuratura generală, generic
Moldova - Procuratura generală, generic

Consiliul Superior al Procurorilor a creat la 23 noiembrie Comisia de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, incluzând doi experți străini printre cei cinci membri ai acesteia.

Din Comisie fac parte Drago Kos, expert internațional anticorupție desemnat de președinta Maia Sandu, Mariana Alexandru, fostă procuroară a Direcției Naționale Anticorupție din România, desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor, magistrata Lidia Bulgac desemnată de către Consiliul Superior al Magistraturii, avocata Angela Popil desemnată de Ministerul Justiției și avocatul Ion Matușenco înaintat de către Stoianoglo.

Suspendat din funcție și reținut la 5 octombrie, Stoianoglo este cercetat penal pentru corupere pasivă și alte infracțiuni, dar spune că este nevinovat și victimă a unui dosar politic din partea noii puteri. Evaluarea activității acestuia în fruntea Procuraturii Generale a fost cerută de șefa statului, care îl consideră un obstacol în calea luptei anticorupție. Evaluarea a fost posibilă datorită unui amendament legislativ adoptat de noua majoritate parlamentară a partidului pro-prezidențial PAS.

XS
SM
MD
LG