Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană „îndeamnă” România, Germania și Portugalia să transpună corect cea de-a patra Directivă împotriva spălării banilor


Imagine generică

Comisia Europeană a transmis joi României, Germaniei și Portugaliei scrisori de punere în întârziere prin care le „îndeamnă” să transpună corect cea de-a patra Directivă împotriva spălării banilor, cele trei state având la dispoziție două luni să răspundă, informează site-ul G4media. Potrivit Comisiei, termenul-limită de transpunere a directivei a fost 27 iunie 2017.

„Comisia a conchis că mai multe dispoziții ale directivei nu au fost transpuse corect în legislația națională. Lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului este esențială pentru asigurarea stabilității și securității financiare în Europa. (…) Lacunele legislative care apar într-un stat membru au impact asupra Uniunii în ansamblu. De aceea, normele UE ar trebui puse în aplicare și supravegheate eficient pentru a combate criminalitatea și a proteja sistemul nostru financiar”, precizează Comisia Europeană, potrivit sursei citate.

Germania, Portugalia și România au la dispoziție două luni pentru a răspunde „satisfăcător”, în caz contrar, Comisia poate decide să transmită un aviz motivat, un pas spre declanșarea procedurii de infringement.

Previous Next

XS
SM
MD
LG