Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană îngrijorată de votarea în Polonia a unei legi controversate privind mass media


Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene

Comisia Europeană a denunţat joi „semnalul negativ” pentru libertatea presei dat de votarea unei legi controversate privind media în Polonia, informează agențiile internaționale de presă.

„Proiectul de lege polonez privind radiodifuziunea trimite un semnal negativ. Avem nevoie de o lege privind libertatea media în întreaga UE pentru a apăra libertatea media şi a susţine statul de drept”, a scris vicepreşedinta executivului din Bruxelles, Vera Jourova, într-un comentariu postat pe contul său de Twitter.

„Pluralismul media şi diversitatea opiniilor sunt lucruri pe care democraţiile puternice le consideră binevenite şi nu împotriva cărora luptă”, a adăugat ea.

Legea privind media, aşa-numită „Lex TVN”, votată miercuri de parlamentul de la Varșovia, a fost criticată de opoziţia poloneză, care o consideră o ameninţare pentru libertatea presei şi apreciază că va afecta relaţiile cu SUA.

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, declarase miercuri seară că este „profund preocupat” de votarea acestei legi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG