Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană: Moldova îndeplinește cerințele liberalizării regimului de vize


Comisia Europeană spune că Moldova și celelalte țări vecine cu UE care au regim liberalizat de vize îndeplinesc în continuarea cerințele acestei liberalizări. Concluzia este cuprinsă în cel de-al patrulea raport de monitorizare a regimului liberalizat de vize cu țări candidate sau aspirante la aderare, cele din Balcanii de Vest, și trei țări din Parteneriatul estic: Georgia, Ucraina și Moldova.

În afara concluziei generale pozitive, raportul cuprinde și recomandări pentru țările beneficiare. Prezentând raportul miercuri, 4 august, comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a spus: „Regimul de călătorii fără viză între UE și țările din Balcanii de Vest și din cadrul Parteneriatului estic este o mare realizare. Deși restricțiile legate de pandemia de COVID-19 au avut un impact major asupra mobilității, țările din Balcanii de Vest și din cadrul Parteneriatului estic care beneficiază de regimul de călătorii fără viză trebuie să își continue și să își intensifice eforturile de gestionare a migrației și a azilului, precum și de combatere a corupției și a criminalității organizate.”

Cetățenii R. Moldova pot călători fără vize în UE pentru durate sub trei luni începând din 2014, primii din cetățenii țărilor vecine la est cu UE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG