Linkuri accesibilitate

Compania publică media din Belarus suspendată în Uniunea Europeană a Audiovizualului


"Eurovision-2021" - finala competiție de la care Belarus a fost exclus, Rotterdam, 16 mai 2021.

Comitetul executiv al Uniunii Europene a Audiovizualului (EBU) a votat suspendarea radiodifuzorului național din Belarus din cauza „preocupărilor serioase provocate de acțiuni care amenință libertatea de exprimare și alte „valori fundamentale”.

Alianța companiilor europene publice de media a declarat, pe 28 mai, că a „monitorizat îndeaproape suprimarea libertății presei în Belarus” și acțiunile Belteleradio (BTRC) pe fundalul reprimării brutale a disidenței, de la contestarea revendicării lui Aleksandr Lukashenka în august în 2020.

"Având în vedere aceste evoluții excepționale, Comitetul executiv nu are altă alternativă decât să propună suspendarea calității de membru al BTRC la UER".

www.ebu.ch/news/2021/05/ebu-executive-bo ...

Belteleradio are două săptămâni pentru a răspunde înainte de intrarea în vigoare a suspendării.

EBU este o alianță de organizații publice media, cu peste 100 de organizații membre care operează aproape 2.000 de televiziune, radio și rețele online în 56 de țări din Europa și nu numai.

În martie, a exclus Belarusul de la Concursul Eurovision pentru că nu a depus o înregistrare care să respecte natura nepolitică a concursului.

twitter.com/Eurovision/status/1375528152 ...

Minsk a denunțat acea decizie Eurovision ca fiind „motivată politic”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG