Linkuri accesibilitate

Comunitatea internațională cere regimului de la Minsk să pună capăt reprimării propriului popor (VIDEO)


În Belarus, muncitorii și studenții se solidarizează cu protestatarii
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:15 0:00

În Belarus, muncitorii și studenții se solidarizează cu protestatarii

Raportoarea ONU pentru drepturile omului în Belarus a cerut guvernului de la Minsk să pună capăt reprimării propriului popor, referindu-se le miile de oameni arestați în timpul protestelor împotriva președintelui Alekasndr Lukașenka.

Anaïs Marin a făcut acest apel după ce opoziția din Belarus a anunțat declanșarea unei greve generale în această țară, ca urmare a faptului că Lukașenka a sfidat ultimatumul protestatarilor de a demisona pînă în 25 octombrie. Marin a declarat în fața Comisiei ONU pentru drepturile omului că cel puțin 20.000 de oameni au fost arestați în august și septembrie și că sute au fost bătuți, torturați sau supuși la rele tratamente în timpul detenției.

Apelul raportoarei ONU a fost reluat într-o declarație trimisă Comisiei ONU de 52 de țări, majoritatea europene, care au cerut regimului din Belarus să pună capăt violențelor împotriva demonstranților pașnici, să nu-i mai intimideze pe liderii de opoziție, pe jurnaliști și pe apărătorii drepturilor omului.

În Belarus au loc ample proteste antiguvernamentale, după ce Aleksandr Lukașenka s-a declarat învingător în scrutinul prezidențial din 9 august, despre care demonstranții și opoziția spun că a fost fraudat și cer reluarea lui cu observatori internaționali.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG