Linkuri accesibilitate

Consiliul Suprem de Securitate, OSCE și FMI - reperele zilei


Cahul

Marți, are loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, după care este anunțată o conferință de presă a președintelui Igor Dodon.

Este așteptat reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, iar miercuri, 22 ianuarie, începe vizita echipei de experți ai Fondului Monetar Internațional.

Ion Chicu: Vom cere încă o dată anularea concesionării Aeroportului Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:49:17 0:00


Într-un interviu pentru Europa Liberă, oferit la două luni de mandat, premierul Ion Chicu s-a arătat optimist în legătură cu capacitatea guvernului său de a negocia un nou acord de finanţare cu FMI, dar a precizat că ar putea surveni și o „pauză” în relația cu FMI, dacă Fondul insistă pe majorarea prețului la gaz sau nu acceptă „parametrii investițiilor în infrastructură”. „Noi nu am făcut niciun pas până acum care ar compromite colaborarea noastră cu FMI-ul”, a mai declarat Chicu, în interviul de la Europa Liberă.

Pentru moment, pentru ambițioasele proiecte de infrastructură, anunțate și de președintele Igor Dodon, guvernul mizează pe promisiunea Rusiei de a acorda un credit de 300 de milioane de dolari și caută surse de finanțare și din alte țări, cum ar fi China.

XS
SM
MD
LG