Linkuri accesibilitate

Coronavirus: în R.Moldova erau miercuri 2.614 cazuri confirmate și 75 de decese


Până la mijlocul lunii mai, în R.Moldova, bilanțul infectărilor cu noul coronavirus ar putea depăși 5 000 a avertizat ministria Sănătății, la conferința de presă de miercuri dimineață. La data de 19 mai, numărul total al cazurilor ar putea fi de 5 635”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, adăugând că cifra se referă la cazul în care măsurile de combatere a COVID-19 vor fi respectate în continuare.

Până în prezent, 2 614 persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus și s-au înregistrat 75 de decese din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Cele mai afectate zone sunt Ștefan Vodă, Glodeni, Soroca, Edineț și Chișinău. Însumate, acestea reprezintă 60% din numărul total de cazuri confirmate la nivel național.

Doi din 10 pacienți din Republica Moldova infectați cu COVID-19 sunt din sistemul medical. În cele mai multe cazuri – 42% este vorba despre asistenți medicali. Informațiile au fost prezentate de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, miercuri, 22 aprilie. În total, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a ajuns la 658.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG