Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Germania anunță primele măsuri timide de relaxare


Germania: măștile de protecție, cu sau fără motiv de sezon, sunt recomandate în magazine și transportul în comun.

În Germania, guvernul de la Berlin și landurile au decis miercuri prelungirea măsurilor de distanţare socială până la data de 3 mai. Cancelara Angela Merkel a anunţat însă că magazinele cu o suprafaţă de sub 800 mp vor putea fi redeschise începând de luni, iar şcolile se vor deschide treptat din 4 mai, dacă epidemia de COVID-19 va rămâne sub control.


În schimb, marile adunări publice, precum competiţiile sportive sau concertele, vor rămâne interzise cel puţin până la 31 august.

Merkel a mai anunţat că va fi „recomandată” purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport în comun şi în magazine.

O decizie similară a fost luată miercuri și de Belgia dar fără relaxarea vreunei limitări în timp ce în Franța s-a anunțat încă de luni să măsurile stricte de izolare vor fi menținute până pe 11 mai.

În Rusia, organizații ale veteranilor i-au cerut președintelui Vladimir Putin să amâne ceremoniile marcând Ziua Victoriei pe 9 mai, pentru a evita o creștere explozivă a numărului de decese provocate de Covid-19. În Rusia sunt aproape 25 de mii de cazuri conformate și în jur de 200 de decese.

Numărul total al contaminărilor cu noul coronavirus, la nivel global, a trecut de 2 milioane. Iar cel al deceselor de 130 de mii, potrivit Universității americane John Hopkins. Statele Unite rămân, de departe, țara cea mai afectată, cu peste 630 de mii de cazuri confirmate, cât Italia, Spania, Germania și Franța la un loc, cele mai atinse patru țări europene. Și peste 28 de mii de decese.

XS
SM
MD
LG