Linkuri accesibilitate

Coronavirus: Guvernatori democrați cer administrației Trump să nu încurajeze protestele


Vicepreședintele american MIke Pence conduce echipa administrației Trump care coordonează lupta cu pandemia de coronavirus.

Deși Statele Unite au cel mai mare număr de cazuri confirmate și de decese, în mai multe state au avut loc în ultimele zile proteste, la care s-a cerut relaxarea restricțiilor impuse pentru a stăvili răspândirea pandemiei de coronavirus. Proteste la care au participat între sute și cel mai mult două mii de oameni și care duminică s-au bucurat, cel puțin pe Twitter de sprijinul președintelui Donald Trump. Duminică, la conferința de presă, Trump declara „Sunt oameni care-și iubesc țara și care vor să se întoarcă la lucru!”

Decizia de a relaxa sau nu restricțiile este luată de guvernatori iar luni, un grup de guvernatori democrați a cerut administrației să nu mai încurajeze aceste proteste, pentru că o ridicare prea rapidă a restricțiilor pune în pericol viețile oamenilor. Vicepreședintele Mike Pence, cel care conduce formal lupta cu pandemia de coronaviru la nivel federal, a promis că administrația va continua să cerea americanilor să respecte restricțiile și să stea, pe cât posibil, acasă.

La nivel global, numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus se apropie de 2 milioane 500 de mii iar al deceselor de 168 de mii. Statele Unite rămân țara cea mai afectată cu peste 41 de mii de decese, urmate de Italia, cu peste 24 de mii de decese, Spania și Franța cu peste 20 de mii.

XS
SM
MD
LG