Linkuri accesibilitate

Coronavirus: viața normală nu va reporni de Paște în Statele Unite


Un spital plutitor, trimis la New-York, pe fundalul pandemiei de COVID-19

În Statele Unite, președintele Donald Trump a extins recomandarea ca lumea să stea acasă, din cauza pandemiei de coronavirus, până pe 30 aprilie, afirmând că punctul de maximă extindere a infectărilor ar putea fi atins numai peste două săptămâni. Cu puțin timp în urmă, Trump vorbea despre reluarea vieții economice normale până la Paște.

Într-o conferință de presă duminică, 29 martie, Trump și-a exprimat speranța că după aceea „extinderea pandemiei va încetini, sperăm, foarte mult”. „Este foarte important ca lumea să respecte regulile și să păstreze distanța fizică”, să iasă din casă numai dacă este absolut nevoie, la cumpărîturi, la farmacie sau medic.

Anterior, doctorul Anthony Fauci, șeful echipei de experți care coordonează lupta cu noul coronavirus avertizase că pandemia de cCovid-19 ar putea face până la 200 de mii de victime în Statele Unite și milioane ar putea fi contaminate. Într-un interviu cu CNN, Fauci a precizat însă că este o estimare, o deducție care s-ar putea dovedi greșită, pentru că „lucrurile se schimbă atât de repede”.

În acest moment, Statele Unite au cela mai multe cazuri, la nivel global, de cazuri oficiale de contaminarea cu Covid-19, peste 125 de mii. .

Rata deceselor ( peste 2.200) este însă mai scăzută decât în alte centre ale pandemiei, cum sunt Italia, Spania și China. Epicentrul rămâne la New York, unde sunt înregistrate aproape jumătate din totalul de cazuri confirmate de contaminare. Alte metropole foarte lovite sunt New Orleans și Detroit. Între timp, președintele Donald Trump a renunțat la ideea lansată sâmbătă de a pune New York-ul în carantină, închizând orașul, ca urmare a protestelor guvernatorului democrat Andrew Como care a și avertizat că această decizie ar putea provoca o nouă prăbușire a burselor și înghețarea pieței financiare.

XS
SM
MD
LG