Linkuri accesibilitate

Covid-19: 400 de mii de decese în lumea întreagă, peste 340 în R.Moldova


Chișinău, dumincă , 6 iunie 2020.

Peste 400 de mii de persoane au murit în lumea întreagă, în legătură cu pandemia de coronavirus, a informat Universitatea Johns Hopkins. Numărul celor infectați de apropie de 7 milioane.

În Scoția, pentru prima dată duminică, nu s-a înregistrat nici un deces în timp de în Irlanda de Nord a fost a doua zi consecutivă. Marea Britanie este una din țările europene cu cel mai mare număr de decese legate de Covid-19, peste 40 de mii.

În Brazilia, în acest moment cea mia afectată țară din America Latină, pe pagina de internet a guvernului nu se mai afișează cifrele privind numărul de infectați cu coronavirus și al deceselor legate de Covid-19, după ce autoritățile au fost criticate că au reacționat mult prea târziu la amenințările pandemiei. Totodată, președintele Bolsonaro a avertizat că ar putea retrage Brazilia din OMS, pe care a ac uzat-o că ar fi politizată. Urmând exemplul președintelui american Donald Trump.

În R.Moldova, duminică s-au înregistrat încă 189 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și zece decese noi provocate de COVID-19. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 341, iar cel al cazurilor de contaminare - la 9 700, active fiind peste 3 700.

. Anunț pe poarta cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău, închis în perioada 6-8 iunie din cauza epidemiei de coronavirus. Chișinău, 7 iunie 2020.
. Anunț pe poarta cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău, închis în perioada 6-8 iunie din cauza epidemiei de coronavirus. Chișinău, 7 iunie 2020.

Duminică, 7 iunie, fusese reprogramat Paștele Blajinilor, amânat în aprilie din cauza pandemiei de coronavirus. Și de această data, pentru a evita un noul val de contaminări, în municipul Chișinău și în raioanele Cahul și Strășeni cimitirile au fost închise.

XS
SM
MD
LG