Linkuri accesibilitate

Covid-19: Comisia europeană încearcă să evite închideri unilaterale de frontiere


Coadă pe autostrada A17, la intrarea din Cehia în Germania, 15 februarie 2021.

Comisia Europeană încearcă să pună ordine în restricţiile la libera circulaţie după închiderea frontierelor decisă de Germania şi Belgia , măsură luată pentru a limita propagarea diferitelor variante de coronavirus. Închiderea frontierelor s-a decis rapid și în pofida recomandărilor adoptate la nivel european.
Comisia a anunţat luni că va trimite un mesaj tuturor statelor membre pentru a le reaminti angajamentele lor de a se coordona.

De duminică, din Cehia și Austria se poate intra în Germania numai cu un test negativ de Covid, o înregistrare prealabilă și un motiv stringent. La granițe se fac controale stricte, ceea ce luni a create kilometrii de cozi pe autostrăzi, mai ales că nici lucrătorii frontalieri nu sunt exceptați.

Cele mai mari probleme au fost însă create de faptul că decizia a fost luată foarte repede de Berlin iar multă lume care venea din estul Europei nici nu fusese informată despre noile restricții, relatează televiziunea publică germană. La granița Cehiei cu Germania, de exemplu, cam o tremie din cei care au încercat să intre au fost întorși din drum, relata luni seară poliția germană de frontieră.

Testele de Covid se pot face și la graniță, timpul de așteptare pentru intrarea în Germania poate să fie de câteva ore iar cei aflați în tranzit trebuie să îndeplinească aceleași condiții, lucru criticat luni atât de Austria cât și de Franța.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG